Domaine de la Velle, Camping, Gites, Chambres

 In Cazals, het stadje dat op 3 km afstand ligt, vindt u o.a. twee boulangeries, een supermarkt, een slager, een bank met geldautomaat, een postkantoor en twee gezellige restaurants. Op zondag is er de weekmarkt met heerlijke producten uit de streek. Op het marktplein kunt u in de schaduw van de bomen genieten van een drankje of een hapje. Bij Cazals is een meer van 2,7 ha, waar u kunt zwemmen en vissen. De bloemenmarkt in mei is ook een aanrader.

Daarnaast zijn er ook leuke plaatsjes van de Midi te bezoeken, zoals Gourdon (23 km), Villefranche du Périgord (16 km) met mooie pleinen, smalle straatjes en gezellige restaurantjes. Bijna dagelijks is er wel ergens een gezellige weekmarkt te vinden.

 

 

Villefranche du Perigord

Cazals

links: Villefranche du Périgord , een mooi bastideplaatsje in de Dordogne; rechts de bloemenmarkt in

Cazals

 

38 km ten zuidoosten van Domaine de la Velle vindt u de prachtige stadCahors. Liefhebbers van het verleden kunnen hier hun hart ophalen. U kunt hier heerlijk winkelen in het voetgangersgebied met zijn pittoreske straatjes en genieten van de culinaire kwaliteiten van de Franse en internationale keuken.

In de Dordogne met al zijn toeristische mogelijkheden bent u binnen een half uur met de auto. De bekende plaatsen Sarlat (40 km),Domme (30 km) en Rocamadour (50 km) zijn ook zeker een bezoek waard.

 

Sarlat, een gezellig stad met leuke winkeltjes en restaurantjes.

 


 

 

Domme, een prachtig vestingstadje

 


Grotten:

Voor de gasten die een ontdekkingsreis willen maken naar het binnenste der aarde, zijn er verschillende grotten in de omgeving:

De Grottes de Cougnac:

zijn twee prehistorische grotten enkele kilometers van Gourdon. De heuvel waarin de grotten liggen, is vrij toegankelijk. De grotten zelf zijn alleen toegankelijk onder leiding van een gids. De eerste grot is een droge grot, waarin verschillende bijzondere stalactiet- en stalagmietformaties te vinden zijn. De interessantste grot is echter grot twee. In deze grot zijn een vijftigtal prehistorische rotstekeningen te vinden van onder andere oerossen, een paard, een bizon en een aantal abstracte figuren. Wat de grot van Cougnac bijzonder maakt, is dat het één van slechts drie grotten in Zuidwest-Frankrijk is, waarin een afbeelding van een mens te zien is. De tekeningen in de grot van Cougnac zijn gemaakt door de Cro-Magnonmens die in dit deel van Frankrijk leefde. Cougnac valt hiermee in dezelfde categorie als de tekeningen in de grotten van Lascaux en Pech Merle.

 

rocamadour

 

 

cahors

rocamadour

 

kanovaren met heel het gezin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaine de la Velle  |  info@luiereninfrankrijk.nl